Skip to main content

Verenigingsondersteuning

Sportverenigingen komen veel uitdagingen tegen. Daar is sinds 2020 de coronacrisis nog eens bovenop gekomen! Veel verenigingen ervaren dat kinderen stoppen met sporten na het verlaten van de basisschool. Dat er een nijpend vrijwilligerstekort heerst. En wat te denken van de teruglopende betrokkenheid van leden om daadwerkelijk te ‘verenigen’? Deze uitdagingen komen voort uit de opkomst van consumentisme, het verschijnsel waarbij een individu lid is van een vereniging en ervan uitgaat dat de balans tussen kosten (contributie) en opbrengsten (gebruikmaken van faciliteiten) in zijn of haar voordeel uitslaat.

Hoe ga je met consumentisme om?

Dat is natuurlijk een lastige vraag, waarop het antwoord per vereniging verschilt. Bij sommige verenigingen zit de oplossing in een flexibel sportaanbod, waar bij andere verenigingen beter opgeleide trainers uitkomst biedt. Het belangrijkste is dat de sportwereld al jarenlang een ontwikkeling doormaakt en dat nu hét moment is om mee te groeien. En Sportivun helpt verenigingen om die stap te zetten.

Hoe we dat doen? Op allerlei manieren! We hebben toptrainers in huis die trainingen verzorgen. We leiden jeugdtrainers op, om het niveau op breedtesportniveau te verhogen. We exploiteren accommodaties voor de organisatie van sportkampen en -dagen. En we zetten onze expertise – die we jarenlang hebben opgebouwd door te werken voor en met verenigingen, gemeenten en scholen – in om op bestuursmatig niveau mee te denken over het technisch beleid. Oftewel: we vormen een partner van sportverenigingen die dat steuntje in de rug nodig hebben om de volgende stap te zetten in hun aanbod en te floreren.

We zijn namens NBSS hoofdzakelijk actief binnen voetbalverenigingen en tennisverenigingen. Ook voor overige sportverenigingen kunnen we een significante bijdrage leveren, bijvoorbeeld middels verenigingsactiviteiten, accommodatie exploitatie of de inzet van trainers, personeel of materiaal.

Wilt u meer informatie over wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen? Bel dan met 035 – 30 30 030 of vul onderstaand contactformulier in!


Contactformulier Verenigingsondersteuner
0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden