Skip to main content

Gezonde jeugd, gezonde toekomst – JOGG

JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. Om dit te bereiken maakt JOGG de fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd opgroeit gezonder in samenwerking met lokale partijen.

Op dit moment leven kinderen in een wereld waarin ze voortdurend worden verleid tot ongezond gedrag. Zelf kunnen ze daar niets aan doen. Daarom focussen we ons vooral op de omgeving van het kind. Die moet gezonder. En omdat je de omgeving niet in je eentje kunt veranderen, proberen we met zoveel mogelijk partijen samen te werken. De samenleving verander je niet in één dag. Je hebt draagvlak nodig, ideeën, strategieën, experimenten en tijd.

De JOGG-aanpak is een lokale integrale aanpak, waarbij bewoners worden betrokken en draagvlak wordt gecreëerd bij lokale bestuurders, professionals en ondernemers. Deze aanpak blijkt effectief. Met de JOGG-aanpak worden de fundamenten gelegd voor duurzame veranderingen in de omgeving van het kind. Bijvoorbeeld kinderen die op school water drinken in plaats van zoete drankjes, kinderen die thuis meer groente eten, meer sport en speelmogelijkheden in de wijk, veilige fietsroutes naar school en gezondere school- en sportkantines. 

De JOGG-aanpak is een lokale, integrale en duurzame aanpak gericht op jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving. De gemeente Bunschoten is sinds 2019 een JOGG-gemeente. Beetje bij beetje wordt de omgeving veranderd: de gezonde keuze wordt weer normaal.

Kijk voor meer informatie over JOGG en de JOGG-aanpak op https://www.jogg.nl/  

Wil jij ook lokaal je steentje bijdragen of heb jij een goed idee voor de gemeente Bunschoten? Neem dan contact op met de lokale JOGG-regisseur (Anne van Hoof) via: anne.van.hoof@nbss.nl 

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden