Skip to main content

Opening nieuwe skatebaan in Bunschoten

Bijna twee jaar na het overhandigen van een petitie voor het vernieuwen van het skatepark in Bunschoten was het tijd voor de officiële opening. Op vrijdag 17 maart 2023 was het zover; Wethouder Peter van Asselt en kinderburgermeester Yilmaz Erdogan openden op een feestelijke wijze de vernieuwde skatebaan in Bunschoten.  

Op 28 april 2021 werd door een groep jongeren een petitie aangeboden aan de burgemeester en wethouder van Bunschoten. Meer dan 1.000 personen zetten hun handtekening onder de petitie. Zij vonden de voormalige skatebaan te klein en onveilig. Deze petitie heeft zijn doel bereikt want het skatepark is onderhanden genomen.  

Nieuw ontwerp 
Jongeren mochten in samenspraak met Nine Yards de nieuwe skatebaan ontwerpen en bouwen. De nieuwe skatebaan is gemaakt van beton want ervoor zorgt dat het gebruikersvriendelijker is maar ook geluidsarmer. Een fijne bijkomstigheid voor de buurt. Het vernieuwde park is vanwege de verschillende hoogtes nu geschikt voor beginnende en gevorderde skaters, skateboarders én steppers van alle leeftijden. 

Workshops freerunnen en steppen 
Ter promotie van de opening werden begin maart drie workshops georganiseerd op het gebied van freerunnen en steppen om jongeren enkele handvaten te geven wat te doen op een skatebaan. De workshops zijn gegeven aan alle leerlingen uit groep 7 en 8 van de gemeente Bunschoten. Het weer zat helaas niet mee dus werden de workshops uiteindelijk in Ontmoetingscentrum De Bron gegeven. 

De opening op 17 maart 2023 
Eindelijk was het zover! Op de dag van de opening gaf Remco Tietema een workshop freerunnen en Giovanni Tomaz Da Cruz Lopes gaf een workshop stuntsteppen. Kinderen kon gratis deelnemen aan deze workshops om nieuwe skills te leren en meteen de nieuwe skatebaan te testen.   
Bij veel bewegen hoort ook gezonde voeding! Daarom was vanuit De Vitaminebron groeten en fruit geregeld om, tussen alle activiteiten door, te snacken. Ook JOGG (jongeren op gezond gewicht) was gedurende deze dag aanwezig met Blenderbikes. Hier kon men een eigen smoothie samenstellen van vers fruit. Vervolgens moest er flink gefietst worden om het verse fruit te blenderen.  
Om 16:45 waren Wethouder Peter van Asselt en kinderburgermeester Yilmaz Erdogan bij de skatebaan aanwezig om – na een welkomstwoord – samen met de aanwezige jongeren op de knop te drukken waarmee zij de nieuwe skatebaan officieel openden. Nine Yards gaf samen met professionele skateboarders Jason Lijnzaat en Diego Broest een gave demonstratie en zij lieten menig tienerhart harder kloppen. De een was onder de indruk van de skills en de ander van hun looks.  

Zo zie je maar wat een goede samenwerking tussen jongeren, gemeente, bedrijven en welzijnsorganisaties te weeg kan brengen! 

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden