Skip to main content

Nationale Beweegweek voor Ouderen

Van 8 t/m 12 mei 2023 was de Nationale Beweegweek voor Ouderen! NBSS heeft in samenwerking met Nationaal Ouderenfonds, het Sportplatform en Lokaal Preventieakkoord Bunschoten en de Boei een aantal initiatieven uitgezet met als doel: Samen de beweegrichtlijnen halen in de gemeente!

Beweegdobbelsteen
Nationaal Bureau Sport Stimulering heeft een beweegdobbelsteen ontwikkeld welke in het kader van de Nationale Beweegweek voor Ouderen zijn rondgebracht bij De Haven, King Arthur groep en andere plekken waar ouderen samenkomen zoals De Boei, De Bron en Boulamis. Via deze weg kunnen de ouderen op een laagdrempelige manier samen bewegen. De ouderen van De Haven hebben hier kennis mee mogen maken. Zij vonden het een leuke speelse manier van oefeningen doen. Door de dobbelsteen doe je altijd weer een andere oefening.

Bunschotense Balkon Beweegdag
De Balkon Beweegdag op 9 mei voor de mensen bij Op Ree kon helaas niet door gaan vanwege de regen. De bewoners van de aanleunwoningen waren erg enthousiast, daarom vindt op dinsdag 23 mei de nieuwe Balkon Beweegdag plaats op de parkeerplaats van Op Ree! Het fruit wat een lokale ondernemer had klaar gemaakt voor deze regenachtige 9 mei, heeft ook een mooi plekje gekregen. Het fruit is deels naar de Haven gegaan. De rest van het fruit is naar de klaverjas middag en een open high tea bij het ontmoetingscentrum De Bron gegaan. Na hun high tea hebben ze gebruik gemaakt van de beweegdobbelsteen!
Via deze weg hebben we toch mensen in beweging gekregen en aandacht besteed aan het hebben van een gezonde levensstijl op latere leeftijd.

Want ouder worden doe je samen!

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op de website van Sportplatform Bunschoten. 

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden