Skip to main content

Motorische Remedial Teaching (MRT)

Uit een observatie van de vakleerkracht bewegingsonderwijs kan naar voren komen dat bepaalde kinderen motorisch achterlopen op het gemiddelde en baat hebben bij extra gymlessen. NBSS biedt in deze gevallen Motorische Remedial Teaching (MRT) aan.

Wat is MRT?

MRT is bedoeld voor kinderen die tijdens de reguliere gymlessen niet of moeilijk kunnen meekomen. Dit is een wekelijkse extra gymles met meer persoonlijke aandacht voor het kind. Twee belangrijke aspecten staan centraal tijdens deze gymles:

 • Voorbereiding gymlessen. Leerlingen die MRT volgen, worden voorbereid op gymlessen met de klas die nog gaan komen.
 • Persoonlijke aandachtspunten. Er wordt per kind gekeken wat hij of zij nodig heeft en hierop wordt ingespeeld. Zodat kinderen door de MRT lessen weer gaan stralen!

‘Ik werd laatst aangesproken door de moeder van een MRT-deelneemster. Ze gaf aan dat haar dochter met veel plezier iedere woensdag sport, zich gezien voelt en zelfverzekerder in het leven staat. Zij ging onlangs naar een kinderfeestje waar ze ging klimmen alleen was ze bang voor hoogtes. Door de MRT lessen heeft ze het toch geprobeerd en kon ze met plezier het kinderfeestje beleven.’

Sjohn van Gulik, gymdocent bij Sportdocent.

  Wordt uw kind ook een sportiking of sportiqueen? 

  MRT in Bunschoten loopt het gehele schooljaar door. De kinderen gaan aan de slag met de doorlopende leerlijnen bewegingsonderwijs. Aan het eind van het schooljaar krijgen de kinderen een diploma mee met daarop een vervolgadvies. Daarop staat vermeld dat uw kind sportiking of sportiqueen is!

  Tijd & locatie
  Locatie: Sporthal de Kuil (Ingang aan de zijde van het parkeerterrein).
  Tijd: woensdagen, 14:30-15:15 uur
  Kosten: Gratis

  Voor meer informatie en aanmelden: sjohn.van.gulik@nbss.nl

   
  0
   0
   Jouw aanmeldingen
   Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden