Skip to main content

Sport- en preventieakkoord

Preventieakkoord Bunschoten

Wij willen graag dat alle inwoners van Bunschoten gezonde en gelukkig oud worden. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het niet: een gezonde leefstijl is voor de één makkelijker te realiseren dan voor de ander. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl en daarmee samenhangende factoren, om zo alle inwoners van Bunschoten te helpen met het maken van gezonde keuzes.

In de gemeente Bunschoten wordt veel gedaan aan preventie op het gebied van gezondheid. De gemeente is een JOGG-gemeente en er is een lokaal Sportakkoord gesloten. Daarbij werken meerdere organisaties aan het welzijn en de gezondheid van inwoners, waarbij de ene organisatie zich meer richt op jongeren en de andere meer op ouderen.

De kopgroep bestaande uit Chris Hagelen (De Boei), Josien Felix (GGDrU), Marijn Michels (Fysiohuis), Leonie Ebbes (NBSS), Nichon Ruizendaal (gemeente Bunschoten), Patrick Compter (NBSS / JOGG), Peter van Diermen (formateur) en Yoni de Jong (NBSS) is erg enthousiast over het onderliggende gedragen Lokaal Preventieakkoord, dat middels deze website met gepaste trots aan u wordt gepresenteerd.

Kijk voor meer info op https://preventieakkoordbunschoten.nl/

Minder overgewicht

Rookvrij in 2040

Minder alcoholgebruik

Vermindering Drugsgebruik

Sportplatform Bunschoten

BEWEGEN IS DE BASIS VAN EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Sport en bewegen moet voor iedere inwoner van het dorp toegankelijk zijn. Het Sportplatform zal kijken waar belemmeringen zijn. Het platform zal komen met aanbevelingen en acties om sporten en bewegen te stimuleren en faciliteren.

Het Sportplatform kijkt waar belemmeringen zijn, maar ook waar kansen zich aandienen. Onze stichting heeft als doel om de verhoudingen in de sportwereld van de gemeente Bunschoten te bevorderen. Het platform voorziet de wethouder Sportzaken en de gemeenteraad van gevraagde en ongevraagde aanbevelingen.

In het platform zijn alle sportaanbieders vertegenwoordigd. Hierbij moet je denken aan de sportverenigingen en commerciële sportaanbieders, maar ook aan onderwijs en gezondheidszorg.

De samenstelling van het bestuur is als volgt: voorzitter Hans van Tricht (bestuurder basisonderwijs), secretaris André Bos (voorzitter BC Shooters), penningmeester Peter van Diermen (adviseur NSA, hoofd opleiding IJsselmeervogels). Daarnaast zijn de volgende leden actief actief: Mark Tolboom (Stal Groenendaal), Marijn Michels (Fysiohuis) en Leonie Ebbes (NBSS, sportcoördinator). De contacten met de gemeente verlopen via Frank Knoppers (beleidsadviseur gem. Bunschoten).

De speerpunten in het Lokaal Sportakkoord zijn ambitieus.

  • Vitale beweegaanbieders
  • Van jongs af aan vaardig bewegen
  • Inclusief sporten en bewegen
  • Positieve sportcultuur

Kijk voor meer info op https://sportplatformbunschoten.nl/

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden