Skip to main content

Senioren in beweging tijdens de Senioren Sportdag

Woensdag 29 mei 2024 was het zover, de Senioren Sportdag op Sportpark de Vinken! Van 13:30 tot 16:00 kwamen meer dan dertig Bunschoters van 60 jaar en ouder samen in beweging. Zij deden mee aan verschillende activiteiten die gericht zijn op seniorensport. 

De sportdag werd geopend door de wethouder van sport Peter van Asselt. Daarna verplaatste iedereen zich naar het clubhuis van trimvereniging Quo Vadis. Hier werd vanwege een heftige regenbui de warming-up gehouden en konden de deelnemers elkaar onder genot van een kopje koffie of thee wat beter leren kennen. Om 14:30 klaarde de lucht op en gingen alle deelnemers naar de activiteiten. Iedereen mocht zelf kiezen welke activiteiten zij wilden uitproberen. Hierbij konden ze wandelen, fietsen, walking voetbal, walking handbal en Oud-Hollandse spellen spelen bij VV Eemdijk. Daarnaast kon er jeu de boules gespeeld worden bij Boulamis en worden gesjoeld met Bunsjoter Sjieven in het clubhuis van Quo Vadis.  Ook waren er marktkramen aanwezig waar verenigingen, organisaties en fysiopraktijken hun seniorenactiviteiten presenteerden.  Zo waren er materialen van de Duker aanwezig voor aquafit voor senioren, gaven het Fysiohuis en Cesar oefentherapeute Gré Anne Schot informatie over Valpreventie en beweging voor senioren bij hun praktijk en stonden buurtsportcoaches van NBSS er om de deelnemers meer informatie te geven over Doortrappen, Wandelfit en Valpreventie. Ook de Boei was aanwezig om te vertellen over activiteiten die worden georganiseerd voor senioren. 

  Na afloop ging een deel van de deelnemers genieten van een hapje en een drankje in de kantine van VV Eemdijk. Het was een zeer geslaagde sportdag, waarbij de deelnemers de sporten en elkaar hebben leren kennen! 

  Heeft u interesse in een seniorensport, maar weet u niet precies wat het aanbod is in de gemeente Bunschoten of wilt u meer informatie over seniorensporten in Bunschoten. Stuur dan een mail naar jessie.van.de.hoef@nbss.nl


  0
   0
   Jouw aanmeldingen
   Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden