Skip to main content

Bunschoten heeft niet stilgezeten in april

Het is een daverend succes geworden: de wandelchallenge die van 1 tot 30 april liep. Wat begon als een oproep om met je team zoveel mogelijk ommetjes te maken, is uitgegroeid tot een echte prestatie! Deelnemers werden aangemoedigd om gemiddeld vijf ommetjes per week te maken, een doelstelling die door velen werd gehaald.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat minder dan de helft van de Nederlanders voldoet aan de dagelijkse beweegrichtlijnen. Het doel van deze challenge was dan ook om het belang van bewegen te benadrukken. Wandelend door de buurt, het park of langs het water ondervonden deelnemers de voordelen van dagelijks bewegen: meer energie, verhoogde creativiteit en verbeterde productiviteit. En niet te vergeten, een positief effect op de algehele gezondheid.

Met trots kunnen we melden dat meer dan de helft van alle deelnemende teams de challenge heeft gehaald. In totaal deden 24 teams mee, met een indrukwekkend totaal van 170 deelnemers. Samen legden ze maar liefst 5368 ommetjes af van gemiddeld 20 minuten per ommetje. Als je dat omzet in afstand kom je uit op een ongelooflijke prestatie die we met elkaar hebben behaald: wandelen van Bunschoten naar China!

Uiteraard zijn er altijd teams die er bovenuit steken en dit keer was dat het team Kekke Vier. Zij liepen met hun team in totaal 304 ommetjes, wat neerkomt op gemiddeld 14 ommetjes per week. Dat is niets minder dan fantastisch! Het team wint dan ook een tof Ommetje wandelpakket met vouchers van Happen & Stappen voor ieder. De nummers twee en drie, De Gezusters en Fysiohuis!, deden het ook geweldig en werden ook beloond met een Ommetje wandelpakket en vouchers voor toffe (puzzel-)wandeltochten van Qula.

Teamcaptain Kekke Vier: “De challenge gaf me een extra motivatie om meerdere ommetjes te maken en er even uit te gaan. Stiekem hield ik onderweg ook in de gaten of ik onderweg ook andere teams tegen kwam die aan het wandelen waren..”

Dank aan iedereen die deelnam. Blijf vooral elkaar stimuleren om te wandelen en laten we ook volgend jaar weer zo’n geweldige prestatie neerzetten. Bedankt allemaal en tot ziens op het wandelpad!

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden