Skip to main content

Buitenspeeldag weer een succes!

Woensdag 12 juni was het weer zover, de Bunschotense Buitenspeeldag! Om 14:00 uur werd de Buitenspeeldag geopend door Johnny Glitter op het grasveld bij ‘t Kruisrak. Daarna konden kinderen op zes locaties in de gemeente Bunschoten en Eemdijk spelen. Hier waren diverse activiteiten georganiseerd. 
Dit jaar stond de Bunschotense Buitenspeeldag in het teken van de Olympische Spelen. Het doel van de Buitenspeeldag is om kinderen in beweging te krijgen.
De Buitenspeeldag wordt al 3 jaar op rij georganiseerd door NBSS in opdracht van de gemeente Bunschoten, en is een initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon en is de grootste buitenspeelactie van Nederland. Het evenement is de opvolger van de Nationale Straatspeeldag, die in 1986 voor het eerst werd georganiseerd door Stop de Kindermoord. Volgens Jantje Beton is buitenspelen essentieel voor een gezonde fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn dat 416.000 kinderen in hun vrije tijd nooit of bijna nooit zonder volwassene buiten spelen (dit waren 260.000 kinderen in 2022). Daarnaast is het aantal uur dat kinderen gemiddeld per week buitenspelen op school, BSO en in hun vrije tijd met 2,5 uur afgenomen sinds 2022.
Héél veel kinderen hebben op vier locaties of meer gespeeld en hebben de stempelkaart ingeleverd. Daar zijn drie winnaars uitgekomen.
De winnaars van de buitenspeeldag zijn:
Nikki – Groen van Prinsteren
Samuel – School de Vlucht
Julia – School met de Bijbel

  Fotos gemaakt door Nesse Media @debunschoteronline


  0
   0
   Jouw aanmeldingen
   Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden